top of page

Transistor initieert projecten en voert activiteiten in opdracht uit, die aansluiten bij onze eigen visie. Met deze projecten willen wij in de creatie van nieuwe samenwerkingsvormen binnen de podiumkunsten-infrastructuur investeren.

Belangenbehartiging

Transistor formuleert regelmatig, samen met podiumkunstenaars van TimeWindow, gevraagd of ongevraagd advies over onderwerpen, die de positie van de onafhankelijke kunstenaars (in Rotterdam) aangaan. 

Kunstenaars

Transistor werkt met een klein aantal makers op strategisch, inhoudelijk en/of zakelijk niveau samen.

AUr_Insta_Profile2 bright blue.jpg

Atelier Unie Rdam

Keren Levi / Neverlike

Recentelijk hebben wij, een groep makers en kunstliefhebbers, de Atelier Unie Rotterdam (AUr) opgericht om de stemmen van alle Rotterdamse kunstenaars en makers rondom het probleem van krimpende toegang tot werkruimtes te verenigen. We maken de stem vanuit het veld direct hoorbaar en willen overzicht scheppen in de diverse ervaringen en kennis omtrent de atelier problematiek. 

Lees hier meer over de AUr

Transistor is door choreografe Keren Levi gevraagd om de visie over innovatieve vormen van organisatiedesign voor haar Stichting verder uit te werken. Uitgangspunt is de artistieke werkpraktijk van Keren, die in de vormgeving van een organisatie met worden gespiegeld.

 

Bezoek de website van Keren Levi >

Schermafbeelding 2022-09-25 om 16.27.11.png

Zomerhofkwartier

TimeWindow is gehuisvestigd in het Zomerhofkwartier. Het gebied is recentelijk verkocht.

We zetten ons actief in voor het behoud van de creatieven (en TimeWindow) in dit stukje stad, werken samen met de ontwikkelaar aan een toekomstige levendig stukje stad.

Participatie is niet vanzelfsprekend, gentrificatie gebeurt te vaak....

de voorlopers - bart grietens-14.jpeg

Ivgi&Greben

Transistor heeft de twee choreografen Uri Ivgi & Johan Greben gedurende de laatste twee Nederlandse dansproducties organisatorisch ondersteunt. In de periode 2021-2024 zijn we betrokken bij de doorontwikkeling en lange termijn plannen van Ivgi&Greben als internationaal dansgezelschap in Leeuwarden, Friesland.

 

Bezoek de website van Ivgi&Greben >

Archief:

Network For Choreography & Related Art

In 2011 we shaped and articulated a concept for the freelance scene for Choreography & Related Arts, where we are taking responsibility for the nature, the purpose and the scale of our work. Our aim was to create an exclusive structure, where different artistic interests, approaches and outcomes are appreciated AND needed!

 

Lees hier meer over het Manifest > 

Vereniging CLOUD

Transistor is initiatiefnemer en proces begeleider voor vereniging CLOUD. Een open en zelforganiserend netwerk kunstenaars in Den Haag. Zij hebben eigen dagelijkse toegang tot een eigen studio in de eigen stad, en organiseren gezamenlijke activiteiten. 

 

Lees hier meer over CLOUD >

Bezoek de website van CLOUD >

20180917_171014.jpg

Save This Dance: 21.10.2019

Transistor is samen met Hit Me Productions begonnen om vanuit Rotterdam podiumkunstenaars te steunen in de verkoop van hun nieuwe producties.

We nodigen uit tot een ontmoeting tussen programmeur, marketing persoon en kunstenaar. Een dag met pitches en uitwisselingssessies. In 2018 was een eerste editie, een tweede editie staat geplant op maandag, 21 oktober 2019 in Theater Maas. Meer informatie volgt.

Bezoek de website van HitMeProductions > 

bottom of page