De missie projecten.....

....zijn door Transistor zelf geinitieerde projecten of activiteiten in opdracht, die aansluiten bij onze eigen visie. Met deze projecten willen wij in de creatie van nieuwe samenwerkingsvormen binnen de podiumkunsten-infrastructuur investeren.

Kopie van logo.png

TimeWindow

TimeWindow is een kunstenaarsfestival in Rotterdam met een innovatieve aanpak: 

50 kunstenaars creëren gezamenlijk een festival. Volgens het peer-to-peer principe zetten wij de creatie en de presentatie van kunst in een actuele tijdsgeest. Creatief ondernemerschap en kunstenaarschap staan gelijkwaardig naast elkaar en komen tot bloei in een sfeer van ‘do-it-yourself, but not alone’. 

 

Lees hier meer over TimeWindow > 

Bezoek de website van TimeWindow >

Belangenbehartiging

Transistor formuleert regelmatig, samen met podiumkunstenaars van TimeWindow, gevraagd of ongevraagd advies over onderwerpen, die de positie van de onafhankelijke kunstenaars (in Rotterdam) aangaan. 

Lees hier meer over onze lobby > 

Kunstenaars:

de voorlopers - bart grietens-14.jpeg

Stichting Neverlike / Keren Levi

Transistor is door choreografe Keren Levi gevraagd om de visie over innovatieve vormen van organisatiedesign voor haar Stichting verder uit te werken. Uitgangspunt is de artistieke werkpraktijk van Keren, die in de vormgeving van een organisatie met worden gespiegeld.

 

Bezoek de website van Keren Levi >

Stichting Ivgi&Greben

Transistor heeft de twee choreografen Uri Ivgi & Johan Greben gedurende de laatste twee Nederlandse dansproducties organisatorisch ondersteunt, voor de periode 2021-24 de structurele financiering van de provincie Friesland weten aan te trekken. We bereiden op dit moment de inrichting van het nieuwe stdageselschap van Leeuwarden voor.

 

Bezoek de website van Ivgi&Greben >

Archief:

Network For Choreography & Related Art

In 2011 we shaped and articulated a concept for the freelance scene for Choreography & Related Arts, where we are taking responsibility for the nature, the purpose and the scale of our work. Our aim was to create an exclusive structure, where different artistic interests, approaches and outcomes are appreciated AND needed!

 

Lees hier meer over het Manifest > 

Vereniging CLOUD

Transistor is initiatiefnemer en proces begeleider voor vereniging CLOUD. Een open en zelforganiserend netwerk kunstenaars in Den Haag. Zij hebben eigen dagelijkse toegang tot een eigen studio in de eigen stad, en organiseren gezamenlijke activiteiten. 

 

Lees hier meer over CLOUD >

Bezoek de website van CLOUD >

20180917_171014.jpg

Save This Dance: 21.10.2019

Transistor is samen met Hit Me Productions begonnen om vanuit Rotterdam podiumkunstenaars te steunen in de verkoop van hun nieuwe producties.

We nodigen uit tot een ontmoeting tussen programmeur, marketing persoon en kunstenaar. Een dag met pitches en uitwisselingssessies. In 2018 was een eerste editie, een tweede editie staat geplant op maandag, 21 oktober 2019 in Theater Maas. Meer informatie volgt.

Bezoek de website van HitMeProductions >