top of page

TIMEWINDOW FESTIVAL
23, 24, 25 october 2015

een festival van en door 32 kunstenaars in Rotterdam

New Rotterdamic Festival presents itself.
An artist-estafette.
Join the biotropical climate control.

 

Verse Rotterdamse kunstenaars verenigen zich dit voorjaar in TimeWindow, waar gezamenlijk gewerkt wordt aan TimeWindow Festival. Op 17, 18 en 19 juli tonen zij een dwarsdoorsnede van het contemporaine kunstklimaat in de stad.
Volgens een estafette-principe, waarbij elke kunstenaar een nieuwe kunstenaar aandraagt, ontstaatTimeWindow Festival dat bedacht, gemaakt en uitgevoerd wordt door de kunstenaars zelf.
Geen curator, geen thema’s, geen grenzen.

Meer info zie website: www.timewindowfestival.com

Aflevering 1:
Wat is Time Window

a new Rotterdams festival invented, made and powered by the artists themselves .

No curator, no themes, no boundaries.

 

30 Rotterdam based acts 4 months one work space: the biotoop

Aflevering 2:
De Biotoop

De biotoop - een grote open ruimte, waarin kunstenaars uit verschillende disciplines kunnen werken en elkaar ontmoeten; artistiek kunnen leren kennen en een belangrijke kern vormen van de Rotterdamse kunstenaars scene. 
 

Aflevering 3:
De Pitch Party

In de aanloop naar het festival onderzoeken de acts de ruimte, het experiment en elkaar op de eerste Pitch Party. Vanaf nu presenteren we iedere maandag om 21:00 nieuwe Pitch Party Mondays vol work in progress, drank en dj-sets.

Aflevering 4:
Werksessies

30 Rotterdam based acts 
4 months 
200m2 open work space, Teilingerstraat 128 Rotterdam

Aflevering 5:
De AFTERMOVIE

En het was goed, meer dan goed! Drie dynamische dagen, blije kunstenaars en mooi verrasste beoekers. Dit gaan we vaker doen.

 

Krijg hier een indruk van het festival zelf!

 

 

Het TimeWindow festival is geinitieerd door Stichting Transistor en gecreert door de kunstenaars. Het project is gefinancierd door de gemeente Rotterdam, HM Schadeefonds, Prins Bernhard Fonds, Elise Mathilde Fonds en St. Bevordering van Volkskracht, Janivo Stichting, Erasmus Stichting, Stichting SKAR. Met dank aan Havensteder en Workspot Rotterdam.
bottom of page