top of page

 

 

Jette Schneider is conceptontwikkelaar, adviseur en initiator van werkmodellen die gebaseerd zijn op netwerkmechanismen en bottom-up ontwikkeling. Zij introduceert actuele werkmethodes die creativiteit duurzaam maken en de fixatie op ondernemerschap in de kunst doorbreken. 

 

'Sinds 15 jaar vertaal ik behoeftes en vragen van kunstenaars naar activiteiten, organisatorische omgevingen of tools. Mijn focus ligt in het werken vanuit gedachtengoed als new institutionalism en bottom-up methodes, met als doel om artistiek empowerment te faciliteren en steeds een meerwaarde voor individuen door een ‘shared benefit’ te bereiken.

Daarmee wil ik de ‘Wahnsinn’ van ondernemerschap doorbreken, tegelijkertijd die werkmodes die passen bij ons huidige tijdsperk in de kunstensector vergroten en het waardevolle goed 'creativiteit' verduurzamen.' 

 

Zij is afgestudeerd aan Codarts (2001) en behaalde een master kunstmanagement aan de Universiteit van Utrecht (2006). In het verleden was zij assistent artistieke directie van Dansateliers (Rotterdam), mede-oprichter en manager van het choreografenplatform Danslab (Den Haag) en initiator van het ‘Network for Choreography & Related Art’. Ze initieerde CLOUD en begeleidde deze multidisciplinaire groep kunstenaars/makers in het tot stand brengen van een zelforganisatie rond een eigen studio.

 

Daarnaast is zij bestuurslid van diverse stichtingen in de podiumkunsten en introduceert zij in 2012 het Belgische concept SMart in Nederland. SMart is een non-profit organisatie die kunstenaars en creatieve projectwerkers versterkt door hen in alle zakelijke aspecten van hun werkpraktijk te ondersteunen.

Jette Schneider

 

 

Mijn huidige werkzaamheden

  • initiator en sociocratisch leidinggevende TimeWindow

  • sociocratisch scholings- en organisatiedeskundige  & leidinggevende afdeling scholing bij het Sociocratisch Centrum Nederland

  • in ontwikkeling: PEER - een online tool voor podiumkumstenaars

  • gastdocent Codarts opleiding uitvoerende danser: voorbereiding op de beroepspraktijk

Eerdere werkzaamheden

Huidige bestuursactiviteiten

eerder:

bottom of page