top of page

 

 

Judith Schoneveld is artistiek initiator en projectleider en woont ruim twintig jaar in Rotterdam. Als voormalig artistiek directeur van Zeebelt, multidisciplinair productiehuis in Den Haag, initieerde en produceerde zij programmering, formats en thematische projecten en stond aan de basis van landelijke en internationale samenwerking in de podiumkunsten en live art. Haar eigen achtergrond als beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de WdK Academie, zet zij in voor de samenwerking met (podium-) kunstenaars in de ontwikkeling van hun ideeën, de vormgeving en realisatie van werk; als artistiek partner, dramaturg en adviseur. Haar focus ligt op vernieuwende ontwikkelingen en het verbinden van kunstenaars en publiek.

 

Door haar contacten met kunstopleidingen (m.n. DasArts AHK, A’dam) en deelname aan (inter-)nationale festivals is zij verbonden met een grensoverschrijdend netwerk van productiehuizen en kunstenaars. Daarnaast heeft zij zitting in verschillende stichtingsbesturen (stichting Kata/ Edit Kaldor)en is oprichter van Stichting B.a.d. Rotterdam (1988) en Stichting Danslab (2006). De DCR broedplaats in Den Haag met tentoonstellingsruimte Nest, Studio LOOS en 60 studio’s voor beeldend kunstenaars, ontwerpers en podiumkunstenaars waar de Danslab/Cloud studio deel van uitmaakt, is het resultaat van een gezamenlijk initiatief waarbinnen zij een spilfunctie vervulde.

 

Judith Schoneveld is artistiek initiator, producent en projectleider. Zij was jarenlang artistiek directeur van Zeebelt, multidisciplinair productiehuis en podium. Haar ervaring omvat: conceptontwikkeling en formulering, artistiek advies, dramaturgie,  trajectontwerp en procesregie, en ook fondsenwerving, projectleiding, bestuur.

Judith Schoneveld

bottom of page